Publieksmedia

Ruud Bartholomeus benoemd tot buitengewoon hoogleraar Plant Water Stress and Regional Water Management

Artikelen

“De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research heeft Ruud Bartholomeus per 1 juli 2024 benoemd tot buitengewoon hoogleraar Plant Water Stress and Regional Water Management bij de leerstoelgroep Bodemfysica en Landbeheer.
Ruud Bartholomeus is gespecialiseerd in hydrologische en fysiologische processen die een rol spelen in de wisselwerking tussen de bodem, water, planten en de atmosfeer. Hij studeerde Land- en Watermanagement aan Hogeschool Larenstein en Hydrologie en Waterkwaliteit aan WUR. Na zijn afstuderen deed hij promotieonderzoek bij de afdeling Systeemecologie van de Vrije Universiteit Amsterdam en bij KWR Water Research Institute in Nieuwegein. Op dit moment is Bartholomeus Principal Scientist van het team Ecohydrologie en Chief Science Officer bij KWR. Daarnaast werkt hij sinds 2017 als gastonderzoeker bij WUR aan vraagstukken rondom de regionale zoetwatervoorziening.”

(Citaat: Ruud Bartholomeus benoemd tot buitengewoon hoogleraar Plant Water Stress and Regional Water Management – www.wur.nl (2024)29 augustus)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?