Publieksmedia

Gertjan Medema wint prestigieuze Lee Kuan Yew Water Prize

Artikelen

“Gertjan Medema heeft de Lee Kuan Yew Water Prize 2024 toegekend gekregen. De microbioloog krijgt de prestigieuze internationale prijs voor zijn baanbrekende onderzoek en bijdragen aan rioolwateronderzoek voor virusdetectie in afvalwater tijdens de COVID-pandemie.
Medema krijgt de prijs 18 juni uitgereikt tijdens de Singapore International Water Week door president Tharman Shanmugaratnam van Singapore. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 300.000 Singapore Dollar (ruim 200.000 euro), een certificaat en een gouden medaille.
De Lee Kuan Yew Water Prize wordt tweejaarlijks toegekend door de stadstaat Singapore aan personen of organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het oplossen van waterproblemen in de wereld door middel van innovatief beleid of programma’s. De winnaars zijn vaak pioniers op het gebied van watertechnologie en innovatie. Dat geldt ook voor Medema. Zijn werk is baanbrekend geweest bij de ontwikkeling van rioolwaterdetectie als instrument voor volksgezondheidsurveillance tijdens de pandemie.”

(Citation: Gertjan Medema wint prestigieuze Lee Kuan Yew Water Prize – H2O-Online (2024)17 april)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?