Vakblad artikel

Een serious game voor integraal assetmanagement

Artikelen

“KWR heeft in samenwerking met drinkwaterbedrijven de Serious Game voor Integraal Assetmanagement ontwikkeld. Dit spel bevordert het begrip en de integratie van het strategische en tactische niveau van assetmanagement. Een belangrijke voorwaarde voor een goed functionerende waterketen is goed assetmanagement. Dat gaat verder dan het aanleggen en beheren van infrastructuur. Assetmanagement bij waterbedrijven moet zorgen dat al die leidingen, pompstations en zuiveringen waarde opleveren voor de organisatie en haar stakeholders: de hele maatschappij.
Onderdeel van assetmanagement is het vertalen van organisatiedoelstellingen naar concrete activiteiten in de aanleg, vervanging en het beheer van assets. Het is belangrijk dat in dat proces de rollen en verantwoordelijkheden herkenbaar zijn en competenties worden ontwikkeld. Dat moet waarborgen dat assets aan hun vereiste functie voldoen en dat risico‚Äôs, prestaties en kosten binnen betrouwbare marges kunnen worden ingeschat.”

(Citaat: van Alphen, H.J., Beuken, R.H.S. – Een serious game voor integraal assetmanagement – H2O-Online (2024)18 maart)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?