Publieksmedia

Interview Moerman, A. - Aanstaande legionellawetgeving kan uitrol zonneboilers bij huishoudens in de weg staan

Artikelen

“De regelgeving aangaande legionellapreventie in leidingwater gaat veranderen. RVO en TKI Urban Energy gaven KWR in dat kader opdracht tot een onderzoek naar de impact van de adviezen van Berenschot en KWR. Die waren met name gericht op het energieverbruik en het toepassingspotentieel van verschillende energietechnieken. ‘De zonneboiler kan daardoor tot 30 procent aan de elektriciteitsrekening toevoegen’, aldus onderzoeker Andreas Moerman. ‘Dat is significant, maar het geldt niet voor alle types.’
Wat doet KWR? ‘We zijn een zelfstandig kennisinstituut. Onze aandeelhouders zijn 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven, en 1 Vlaams: De Watergroep. De core van KWR is onderzoek gerelateerd aan waterkwaliteit, zowel chemisch als biologisch. Maar daaromheen hebben we alle expertises van “bron tot kraan” in huis, denk daarbij bijvoorbeeld ook aan governance aspecten en levenscyclusanalyse (lca). Ook heeft KWR sinds enkele jaren een team Energie en Circulaire Systemen. Ik werk als projectmanager en onderzoeker aan onderwerpen op het grensvlak van energie en water.’”

(Citaat: Jonge Baas, M. de – Interview Moerman, A. – Aanstaande legionellawetgeving kan uitrol zonneboilers bij huishoudens in de weg staan – www.solarmagazine.nl (2024)13 maart)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?