Vakblad artikel

Interview W. van der Meer, P. van Erp en J. van den Broeke - Eén grote proeftuin - Groeiplan Watertechnologie biedt kansen voor de hele watersector

Artikelen

“Het Nationaal Groeifonds investeert de komende tien jaar 135 miljoen euro in het Groeiplan Watertechnologie. Waarschijnlijk vanaf 1 januari 2024 kunnen onderzoekinstellingen aan de slag met nieuwe onderzoeksprojecten, komen er calls voor kleinschalige pilots en testen, starten er aanbestedingen voor acht ‘full scale’ demonstratieprojecten en kunnen kleinere bedrijven in aanmerking komen voor innovatievouchers. Kortom: dit plan biedt kansen voor de hele watersector.
“Wij zijn blij met de toekenning van het Nationaal Groeifonds, ook al hadden we initieel om een veel grotere bijdrage gevraagd”, reageert voorzitter Walter van der Meer van het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) Watertechnologie. Naast de 135 miljoen uit het Nationaal Groeifonds, dragen de publieke sector en de private sector ieder ruim 100 miljoen euro bij. Er komt dus in totaal een impuls van ruim 340 miljoen euro. Van der Meer: “In het Groeiplan Watertechnologie wordt Nederland als één grote proeftuin gezien. Er zijn volop mooie initiatieven. We gaan de kennis en kunde van ruim 600 partijen delen en waterschappen gaan nieuwe vindingen op grote schaal implementeren.””

(Citaat: E. Rasenberg – Interview W. van der Meer, P. van Erp en J. van den Broeke – Eén grote proeftuin – Groeiplan Watertechnologie biedt kansen voor de hele watersector – WaterForum (2023)mei, p.20-33)

Heeft u een vraag over deze publicatie?