Publieksmedia

De zin en onzin van waterfilters

Artikelen

“Op deze website is op 8 juni 2023 een artikel verschenen over het belang van een goed waterfilter. Hierin wordt een aantal argumenten genoemd, die om enige toelichting vragen. Vaak zijn dergelijke filters niet ontwikkeld voor de situatie in ons land, die anders is dan in veel andere landen.
Het is zondermeer waar dat waterfilters zijn ontworpen om onzuiverheden en verontreinigende stoffen, zoals chloor, lood, pesticiden, bacteriĆ«n en sedimenten, uit het water te verwijderen. Als deze niet verwijderd worden, hebben ze inderdaad een negatieve invloed op de smaak en geur van het water, en je gezondheid. Dat is dan ook precies de reden waarom drinkwaterbedrijven op grote schaal dergelijke filters, in combinatie met nog andere zuiveringstechnieken, inzetten om het drinkwater te zuiveren. Hiervoor hanteren ze heel strenge kwaliteitseisen. Bovendien wordt het water zeer frequent hierop gecontroleerd. Ziekmakende bacteriĆ«n en stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid worden door de drinkwaterbedrijven verwijderd voordat het water het leidingnet in gaat.”

(Citaat: Hofman-Caris, C.H.M., van der Hoek, J.P. – De zin en onzin van waterfilters – www.bouwenwonen.net (2023)20 juni)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?