Publieksmedia

Interview R.P. Bartholomeus en H. Tersmette - Nieuw droogterecord in Nederland roept zorgen op: ‘Wij moeten ons watersysteem anders inrichten’

Artikelen

“Er is in Nederland een nieuw droogterecord gevestigd met 34 achtereenvolgende dagen zonder een spatje regen. Dat baart hydroloog Ruud Bartholomeus grote zorgen. “Wij moeten ons watersysteem anders inrichten”, zegt hij bij Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Als het niet gaat regenen maak ik mij zorgen. Grondwaterstanden dalen steeds verder en de afvoeren van de beken wordt steeds lager”, vertelt de hydroloog.
Voorlopig hoeven wij in Nederland niet te rekenen op een grote hoeveelheid neerslag, dus om de droogte op te lossen moeten wij volgens Bartholomeus kijken naar de lange termijn. “Voor nu moeten wij heel zuinig omgaan met water, maar op de lange termijn moeten wij ons watersysteem anders inrichten.””

(Citaat: Interview R.P. Bartholomeus en H. Tersmette – Nieuw droogterecord in Nederland roept zorgen op: ‘Wij moeten ons watersysteem anders inrichten’ – www.wnl.tv (2023)15 juni)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?