Publieksmedia

Interview met o.a. C.H.M. Hofman-Caris - Water uit de kraan? Dat is helemaal niet meer zo vanzelfsprekend

Artikelen

“Voor Nederlanders is het bijna ondenkbaar dat er niet altijd water uit de kraan zou komen. Toch is dat doemscenario niet zo ver weg, waarschuwen experts. Waterbedrijven moeten alle zeilen bijzetten om straks de watervoorziening te kunnen garanderen. Zes knelpunten maken dat lastig.
Voor Nederlanders is drinkwater een vanzelfsprekendheid. Als je de kraan opendraait, stroomt er helder, schoon drinkwater uit. Maar begin april waarschuwde waterspecialist
Henk Ovink in het FD dat Nederland die zekerheid wel eens zou kunnen verliezen. De watergezant vreest dat we afstevenen op ‘de grootste watercrisis’ ooit. Door economische groei en de bouw van honderdduizenden nieuwe woningen blijft de vraag naar water almaar stijgen. Door verontreiniging en klimaatverandering staat de toevoer juist onder druk. Begin april waarschuwde ook het RIVM dat al in 2030 watertekorten in heel Nederland dreigen, als niet snel wordt ingegrepen.”

(Citaat: Kabel, D. – Interview met o.a. C.H.M. Hofman-Caris – Water uit de kraan? Dat is helemaal niet meer zo vanzelfsprekend – FD (2023)17 april)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?