Publieksmedia

Tekort aan drinkwater dreigt. Waterbedrijven moeten zeker 2,5 miljard euro investeren

Artikelen

“Om schoon drinkwater te kunnen blijven garanderen, moeten miljarden worden geïnvesteerd in zuiveringstechnieken en waterbronnen. Zonder actie nu dreigt een drinkwatertekort, meldt het RIVM. In Den Haag wordt onderhandeld hoe bedrijven dat moeten betalen.
Nederlandse drinkwaterbedrijven zullen de komende zes jaar meer dan 2,5 miljard euro kwijt zijn om te zorgen dat er in de toekomst voldoende schoon drinkwater is. Toenemende droogte door klimaatverandering, vervuiling van waterbronnen en een stijgende vraag naar water door een groeiende bevolking en meer economische activiteit vragen om hoge investeringen. Sommige drinkwaterbedrijven kunnen dat niet zomaar betalen, blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico in samenwerking metTrouw en De Stentor en De Groene Amsterdammer.”

(Citaat: van der Borst, B., Dupont-Nivet, D. (met medewerking van Hofman-Caris, C.H.M. (KWR)) – Tekort aan drinkwater dreigt. Waterbedrijven moeten zeker 2,5 miljard euro investeren – Trouw (2023)3 april)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?