Publieksmedia

WMD roept op Drents watersysteem te verbeteren om drinkwatervoorziening veilig te stellen

Artikelen

“Het Drentse drinkwaterbedrijf WMD roept partners als de provincie, waterschappen, natuurorganisaties, industrie en landbouw op om de waterhuishouding in de provincie verbeteren. Die optimalisering is nodig om de drinkwatervoorziening in de toekomst veilig te stellen. “We zien als drinkwaterbedrijf dat we ons best moeten doen om ook in de toekomst voldoende drinkwater te leveren aan een groeiende bevolking en de vraag vanuit de industrie.”
Die conclusie trekt het bedrijf op basis van het rapport ‘Waterbalans van Drenthe’, dat is opgesteld door onderzoeksinstituut KWR uit Nieuwegein. In het rapport, dat vrijdag door directeur-bestuurder Vivienne Frankot van WMD werd overhandigd aan de Drentse gedeputeerde Hans Kuipers, worden alle waterstromen in de provincie in kaart gebracht. Voorts wordt gekeken naar extremen en de klimaatverandering. Zowel de provincie Drenthe als de waterschappen leverden data aan voor het onderzoek.”

(Citaat: KWR project in het nieuws – WMD roept op Drents watersysteem te verbeteren om drinkwatervoorziening veilig te stellen – H2O-Online (2023)13 maart)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?