Publieksmedia

KWR project in het nieuws - André van der Wurff ziet dat sensoren in tuinbouw steeds grotere vlucht nemen. 'Sensoren leren ons echt nieuwe dingen'

Artikelen

“De vraag naar gewas- en substraatsensoren groeit snel en er worden nog steeds nieuwe typen ontwikkeld. Onderzoeker André van der Wurff weet wel waarom. “Sensoren ontginnen nieuwe teeltinformatie en stellen die 24/7 beschikbaar. Daar is de laatste jaren veel van geleerd. Telers passen die kennis en technologie gretig toe om hun teelt en bedrijfsvoering te optimaliseren. Wat helpt, is dat de meeste sensoren handzamer en betaalbaarder zijn geworden.” De belangstelling voor en toepassing van sensoren wordt gevoed door wetenschappers en onderzoekers, waar Van der Wurff (Stichting Control in Food & Flowers, Groen Agro Control) deel van uitmaakt. Spraakmakende en grensverleggende initiatieven zoals de Autonomous Greenhouse Challenge doen ook een duit in het zakje.”

(Citaat: van Staalduinen, J. – KWR project in het nieuws – André van der Wurff ziet dat sensoren in tuinbouw steeds grotere vlucht nemen. ‘Sensoren leren ons echt nieuwe dingen’ – www.onderglas.nl (2021)17 juni)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?