Publieksmedia

Kennisportaal klimaatadaptatie - R.P. Bartholomeus geciteerd in verslag - "Leren van wat misgaat en vooral blijven leren van elkaar"

Artikelen

“De kennisdag Zoetwater en Ruimtelijke adaptatie stond in het teken van ‘Werken aan weerbaarheid’. Rond de 250 deelnemers, van overheden, kennisinstellingen en marktpartijen kwamen samen in Fort Voordorp (naast De Bilt). Het was de derde keer dat de twee Deltaprogramma’s de krachten bundelden.”
“De gemene deler in de kennissessies bleek de noodzaak om beter over watervraagstukken en ruimtelijke uitdagingen te communiceren. Maar bovenal klonk de oproep tot betere samenwerking door, juist omdat er zoveel verschillende belangen zijn. “Soms moet je hierin ook moeilijke beslissingen durven nemen”, zei onderzoeker Ruud Bartholomeus (KWR) in een sessie over duurzame grondwatervoorraden. “Samenwerken betekent niet eindeloos blijven polderen.””

(Citaten: Kennisportaal klimaatadaptatie – R.P. Bartholomeus geciteerd in verslag – “Leren van wat misgaat en vooral blijven leren van elkaar” – www.klimaatadaptatienederland.nl (2022)6 oktober)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?