BTO rapport - BTO 2022.005

Achtergronddocument Analyse focusgroep normperceptie

Rapporten

Na een welkom en korte introductie zijn de focusgroepdeelnemers in tweetallen uiteen gegaan om vrijelijk te associëren over het onderwerp ‘kraanwaterkwaliteit’. Door de onderzoekers is in deze fase hun onafhankelijkheid benadrukt en aangegeven dat er geen goede en slechte antwoorden bestaan, maar dat het doel is zo goed mogelijk de perceptie van de deelnemers te begrijpen. Iedere groep heeft deze associaties weergegeven in een mindmap. Deze mindmaps geven een goed beeld van de ideeën, wensen en gedachten die mensen spontaan hebben bij het begrip ‘kraanwaterkwaliteit’, zonder enige vorm van sturing. Na de exercitie van de mindmaps zijn in de plenaire discussie deze associaties en geproduceerde mindmaps besproken.
In het verdere verloop van de focusgroep hebben de deelnemers verschillende teksten gelezen, om deze vervolgens primair te bespreken. Deze teksten zijn opgenomen in Bijlage III.
De bijeenkomst van de focusgroep vond plaats op 27 oktober 2021 te Amsterdam met in het totaal 8 deelnemers. Nadere informatie over de methode is opgenomen in Bijlage I.

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?