Vakblad artikel

Interview E. van der Roest - Jonge generatie verkent drinkwatervoorziening in 2070

Artikelen

“Het onderzoeksinstituut KWR zet een netwerk van jonge professionals en onderzoekers op, waarin het draait om de toekomst van de drinkwatersector. De deelnemers verkennen hoe de drinkwatervoorziening kan worden hervormd en komen met een aantal scenario’s voor 2070.
Hierbij gaan zij de fundamentele discussie over een radicaal andere aanpak van het watersysteem niet uit de weg. Ook ouderen kunnen hemelbestormers zijn, zegt Els van der Roest, onderzoeker Energie en Water bij KWR. “Maar een belangrijk verschil is wel dat jongeren die nog niet zo lang in de sector werken, zich in het algemeen vrijer voelen om te zeggen wat ze denken. Zij hoeven nog niet erg rekening te houden met allerlei belangen die op de achtergrond spelen.”
De dertigjarige Van der Roest is een van de onderzoekers binnen GROWW, zoals het project heet. De afkorting staat voor Generational Radical Rethinking of the Watersector. Het project is een onderdeel van het Bedrijfstakonderzoek (BTO) voor de waterbedrijven in Nederland en De Watergroep uit Vlaanderen. “De komende tijd wordt het nieuwe meerjarenprogramma voor het BTO bepaald. GRROW kan goed dienen als een verkenning daarvoor.””

(Citaat: Interview E. van der Roest – Jonge generatie verkent drinkwatervoorziening in 2070 – H2O-Online (2022)15 maart)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?