Publieksmedia

Interview M. Kwee, A. Moerman - Transitievisie warmte: zorgplicht van gemeenten voor drinkwater

Artikelen

“Alle Nederlandse gemeenten stellen een Transitievisie warmte op. Hierbij is aandacht voor drinkwater cruciaal. Bijvoorbeeld om opwarming van waterleidingen te voorkomen. Ook kunnen gemeenten zo kosten besparen. Wie drinkwater nog niet heeft meegenomen, krijgt later nog enkele kansen om aan de zorgplicht te voldoen.
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de warmtetransitie van gebouwen, zoals woningen en kantoorpanden. Elke Nederlandse gemeente moet vóór het einde van 2021 een Transitievisie warmte hebben opgesteld. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord. In deze visie laten gemeenten zien hoe en wanneer wijken of buurten van het aardgas afkunnen. Dit gebeurt met een wijkgerichte aanpak. Voor de wijken of buurten die voor 2030 gepland staan, maakt de gemeente ook al bekend welke warmte-alternatieven ze gaat nemen. Op de overzichtskaart met Transitievisies warmte zijn opgestelde visies te lezen.”

(Citaat: Interview M. Kwee, A. Moerman – Transitievisie warmte: zorgplicht van gemeenten voor drinkwater – www.drinkwaterplatform.nl (2021)19 oktober)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?