Publieksmedia

Interview P.W.J.J. van der Wielen - Schijndel heeft te maken met een 'uitzonderlijke' legionella-uitbraak

Artikelen

“Het Brabantse Schijndel is opgeschrikt door een legionella-uitbraak die al één inwoner het leven kostte. Dit is uitzonderlijk en ook is de bron nog niet achterhaald. Vijf vragen. Wat is er aan de hand in Schijndel?
In korte tijd zijn in de Brabantse plaats zo’n vijftien mensen flink ziek geworden door een besmetting met de legionellabacterie, die in stilstaand water van 20 tot 50 graden welig kan tieren. Inmiddels is één inwoner overleden, meldde de gemeente Meijerijstad, waar Schijndel (24.000 inwoners) onder valt, vrijdagmiddag. Sinds afgelopen maandag zijn vijftien mensen in Schijndel besmet geraakt met legionella. Dat zijn er vijf meer dan de GGD donderdag meldde. Een van hen is overleden.
De GGD Hart voor Brabant spreekt van het ‘topje van de ijsberg’ en verwacht meer gevallen. Wat het lastig maakt, is dat de grieperige symptomen van een besmetting, erg lijken op corona. De GGD adviseert mensen bij klachten en een negatieve test alsnog naar de huisarts te stappen, die op legionella kan testen door een urinemonster te nemen.”

(Citaat: Oosterom – Interview P.W.J.J. van der Wielen – Schijndel heeft te maken met een ‘uitzonderlijke’ legionella-uitbraak – www.trouw.nl (2021)19 november)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?