Publieksmedia

KWR project in het nieuws - COASTAR krijgt eervolle vermelding van ingenieursprijs De Vernufting

Artikelen

“Het project COASTAR, dat de zoetwatervoorziening in Nederland moet beschermen, heeft van de jury van De Vernufteling alvast een ‘eervolle vermelding’ ontvangen. Daarnaast maakt de inzending kans op de publieksprijs, die op 28 januari wordt uitgereikt. Het is dit jaar voor het eerst dat een eervolle vermelding is toegekend. Daarmee wil Koninklijke NLingenieurs, die De Vernufteling in het leven heeft geroepen, een project dat net niet door mag naar de finale extra aandacht geven. Alleen projecten die al zijn afgerond dingen mee naar de juryprijs, verklaart woordvoerder Claudia Meijers van de branchevereniging. “COASTAR is absoluut jurygenomineerdwaardig, maar bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase.”
In het kennisprogramma van Arcadis, Deltares en KWR wordt samen met bedrijven en overheden gewerkt aan grootschalige ondergrondse opslag van zoet water. Ook wordt onderzocht of brak grondwater kan worden ontzilt om er drinkwater van te maken. Het project is begonnen in Zuid-Holland, maar pilots vinden plaats in de gehele kuststrook.”

(Citaat: KWR project in het nieuws – COASTAR krijgt eervolle vermelding van ingenieursprijs De Vernufting – H2O-Online (2021)14 januari)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?