Publieksmedia

KWR project in het nieuws - Eerste resultaten praktijkproef filtratie positief

Artikelen

“Na de testen met stapsgewijze filtratie op het Innovatie en Demo Centrum Water in Bleiswijk worden momenteel twee manieren van filtratie vergeleken bij een phalaenopsisbedrijf. Eerste resultaten: minder verstopping, schoner uitgangswater en volledig hergebruik van het spoelwater. Een test bij een komkommerteler is net van start gegaan.
In het drainwater zitten altijd zwevende deeltjes en opgeloste stoffen. Bij hergebruik van dat water heeft het zin om de deeltjes te verwijderen. Anders zorgen ze voor minder efficiënte ontsmetting, verstopping en groei van micro-organismen.
Binnen het project ‘Invloed van Filtratie’ testen onderzoekers efficiënte verwijderingsmethoden. “Als je hele fijne deeltjes wilt verwijderen, tot 3 micron, kun je dat niet in één keer doen. Het filter slaat dan heel snel dicht en moet voortdurend spoelen. Daarom werken we in twee filtratiestappen”, vertelt projectleider Jim van Ruijven van Wageningen University & Research.”

(Citaat: Kierkels, T. – KWR project in het nieuws – Eerste resultaten praktijkproef filtratie positief – www.glastuinbouwwaterproof.nl (2021)16 november)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?