Vakblad artikel

Interview G.J. Pronk - Europees kennisplatform om slimme wateroplossingen te delen

Artikelen

“Op zes Europese kustlocaties zijn vorig jaar proeftuinen ingericht om oplossingen voor een waterslimme samenleving te ontwikkelen en te demonstreren. De ontwikkelde technologieën en software tools uit deze ‘living labs’ worden sinds kort gepresenteerd via een kennisportaal. De zes proeftuinen zijn opgezet vanuit het Europese onderzoeksproject B-WaterSmart. Binnen de ‘living labs’ moeten ervaringen worden opgedaan en strategieën ontwikkeld rondom watervragen in de kustgebieden.
Om succesverhalen te delen en betrokken partijen de kans te geven met elkaar in gesprek te gaan, is nu een Kennisportaal voor Circulaire Economie (CE) en water-slimme oplossingen uitgebracht. “Passend bij de filosofie van B-WaterSmart hebben we gebruik gemaakt van bestaande infrastructuur. De eerste versie van deze kennisbank is ontwikkeld door het Horizon2020 NextGen-project”, zegt Geertje Pronk van KWR, die als projectmanager bij de B-WaterSmart proeftuinen betrokken is.”

(Citaat: Interview G.J. Pronk – Europees kennisplatform om slimme wateroplossingen te delen – H2O-Online (2021)11 oktober)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?