Publieksmedia

Interview N. van Bel en A. Donocik door T.A. van der Mast en G.J. Pronk - Spuien en chloren

Artikelen

“In de aflevering Spuien en chloren interviewen Geertje Pronk (Programmamanager BTO en onderzoeker) Tim van der Mast (presentator) Senior adviseur waterproductie bij Brabant Water Agata Donocik, en Nikki van Bel, Wetenschappelijk onderzoeker Microbiologie bij KWR.
Drinkwaterbedrijven moeten er na werkzaamheden in het distributienet voor zorgen dat het drinkwater microbiologisch veilig is. De huidige procedures en methoden zijn gebaseerd op historische ervaring: we hebben dit altijd zo gedaan en we weten dat het werkt. In het BTO hebben we deze aannames nu wetenschappelijk onderbouwd. Waterbedrijven moeten AMVD (Analyse microbiologische veiligheid drinkwater)uitvoeren om aan te tonen dat het drinkwater veilig is. Dit onderzoek bouwt voort op de wettelijk verplichte risicoanalyse AMVD van ruw water en productie drinkwater. Nederland is een koploper met deze kwantitatieve risicoanalyse.”

(Citaat: Interview N. van Bel en A. Donocik door T.A. van der Mast en G.J. Pronk – Spuien en chloren – BTO Podcast Waterzaken (2021)02)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?