Publieksmedia

Interview P.S. Bäuerlein en E. Pieke door T.A. van der Mast en G.J. Pronk - Plastics in de watercyclus

Artikelen

“In de aflevering Plastics in de watercyclus gaan Geertje Pronk (programmamanager BTO en onderzoeker) en presentator Tim van der Mast (KWR) in gesprek met Eelco Pieke (Adviseur Chemie Het Waterlaboratorium) en Patrick Bäuerlein (Scheikundig onderzoeker KWR) over microplastics. Waar vinden we ze, wat is de relatie tussen grond- en drinkwater en waarom is het zo lastig om microplastics te analyseren? Ook het toepassen van kennis en uitkomsten van het BTO in de praktijk van het drinkwaterbedrijf komt aan bod.
De watersector doet interessant frontieronderzoek op het gebied van microplastics. We zien dat waterbedrijven met de huidige zuiveringstechnieken al heel goed in staat zijn microplastics te verwijderen. Maar, plastics – en dus ook microplastics – horen niet in het milieu. We moeten er dus voor zorgen dat ze daar niet terechtkomen, om te voorkomen dat ze in de toekomst mogelijk ernstige problemen veroorzaken.”

(Citaat: Interview P.S. Bäuerlein en E. Pieke door T.A. van der Mast en G.J. Pronk – Plastics in de watercyclus – BTO Podcast Waterzaken (2021)01)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?