Publieksmedia

KWR project in het nieuws N. van Bel - Zwemmen bij het Marineterrein? De kwaliteit van het water wordt nu permanent gemonitord

Artikelen

“Op het Marineterrein staat sinds woensdag een nieuwe installatie die elke twee uur de waterkwaliteit van de binnenhaven meet. En dat is bijzonder, voor een onofficiële zwemplek.
Naast het glinsterende water van de binnenhaven, de vlonder waar je vanaf kunt plonzen en het uitzicht op Nemo en Centraal Station, vind je op het Marineterrein nu ook een sciencefictionkastje met daarin allerlei tubes, bekertjes, lichtjes en leidingen. Deze blauwe container bij de populaire zwemplek herbergt een machine die precies meet hoeveel E.coli – poepbacterie – er in het water zit.
De aanwezigheid van de E.coli is een goede maatgever van hoeveel andere, schadelijkere bacteriën en ziekteverwekkers er in het water zitten. De poepbacterie kan diarree veroorzaken bij wie hem binnenkrijgt.”

(Citaat: Tetterode, P. van – KWR project in het nieuws N. van Bel – Zwemmen bij het Marineterrein? De kwaliteit van het water wordt nu permanent gemonitord – www.parool.nl (2021)9 juni)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?