Internationaal congres

Water: bron en gebruiksmiddelen in de stad

Artikelen

“Op 23 en 25 september organiseerde het Institut français des Pays-Bas een avond met kortfilms en wetenschappelijke discussies in het kader van de European Researchers’ Night. Het geheel was zeer interactief van aard, door het online publiek te koppelen aan de sprekers en moderatoren die fysiek aanwezig waren op de Franse Residentie.
De korte films waren geselecteerd door het Parijse filmfestival “Le Temps Presse” en gewijd aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Dat zowel de filmselectie als de sprekers in de smaak vielen bij de meer dan 300 deelnemers, bleek wel uit de vele vragen die zij stelden. Het beantwoorden daarvan had gerust de hele nacht kunnen duren.
Samen met onze partners heeft het festival ondanks het online format interesse kunnen wekken bij een breed en enthousiast publiek, afkomstig van ESA-ESTEC, België, Frankrijk en Nederland. Van middelbare scholieren tot studenten, docenten en (young) professionals: de diversiteit van het publiek was groot gedurende deze twee intellectueel en sociaal verfrissende avonden.”

(Citaat: van Leeuwen, C.J. – Water: bron en gebruiksmiddelen in de stad – Nuits Film and Science 2020, 23 September 2020)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?