Vakblad artikel

Interview H. van Berlo, K. Augustijn, S. Brouwer, N. van Aalderen - WML leert in Weert: beïnvloeden van gedrag watergebruik is een puzzel

Artikelen

“Gedurende twee weken in de zomer van 2019 was de Limburgse gemeente Weert het decor van een bijzonder experiment. Drinkwaterbedrijf WML, met steun van wetenschappers van KWR, probeerde via een intensieve en op gedragsbeïnvloeding gerichte publiekscampagne het leidingwatergebruik tijdens de piekuren te beperken. Wat zijn de lessen? De groene forensenstad Weert heeft te kampen met een kwetsbaar waterleidingnet. Meer dan op andere plekken kan dat ’s zomers – tijdens de piekuren tussen 18.00 en 22.00 uur – leiden tot een lagere waterdruk. Dan komen de inwoners van Weert thuis van hun werk, springen ze onder de douche en benutten ze de vrije uurtjes om hun tuin te sproeien.”

(Citaat: van Kesteren, K.J. – Interview H. van Berlo, K. Augustijn, S. Brouwer, N. van Aalderen – WML leert in Weert: beïnvloeden van gedrag watergebruik is een puzzel – H2O-Online (2020)5 augustus)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?