Publieksmedia

KWR in het nieuws G.J. Medema, J.J. Ruijgers - Aantal coronabesmettingen in Amsterdam loopt op, meldt het riool al bleek een dag na het verschijnen van dit verhaal dat het alweer aan het zakken is...-

Artikelen

“Soms gaat een verhaal zijn eigen leven leiden. Dit stuk ging donderdag nogal snel ‘aan de wandel’ – maar dan in verkorte vorm, zonder de nuances en kanttekeningen. Hopelijk vinden de nieuwste, voor Amsterdam geruststellender cijfers (zie de update bovenaan) net zo snel hun weg naar het brede publiek! Rioolwateronderzoek wijst uit dat het aantal coronabesmettingen in Amsterdam vorige week een stuk hoger lag dan de week daarvoor. In Utrecht en Den Haag zakte de besmettingsgraad juist een beetje. Maar wat betekent dat eigenlijk?
Uit de metingen van deze week, waarvoor de watermonsters op woensdag 17 juni zijn genomen, blijkt dat de concentratie aan virusresten in het riool van Amsterdam weer gezakt is. De piek lijkt dus een toevallige schommeling te zijn geweest, en geen begin van een tweede besmettingsgolf. Dat werd zojuist gemeld door Hans Ruijgers, woordvoerder van het wateronderzoeksinstituut KWR. De waarde ligt nu zelfs dicht bij de detectiegrens waaronder onderzoekers het niet meer kunnen waarnemen.”

(Citaat: ter Voorde, M. – KWR in het nieuws G.J. Medema, J.J. Ruijgers – Aantal coronabesmettingen in Amsterdam loopt op, meldt het riool al bleek een dag na het verschijnen van dit verhaal dat het alweer aan het zakken is… – www.nemokennislink (2020)20 juni)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?