Publieksmedia

KWR in het nieuws - Waterhergebruik vermindert druk op grondwater

Artikelen

“Net nu droogte en verhoogde drinkwaterconsumptie in het nieuws zijn, valt er ook goed nieuws te melden over waterbeheer. Want waterhergebruik kan de druk op grondwater verminderen. Dit blijkt uit een studie van wateronderzoeksinstituut KWR.
Er is een toenemende vraag naar water, bijvoorbeeld naar drinkwater. Ook is er meer schade aan de natuur en landbouw door droogte. KWR onderzocht daarom een toekomstscenario waarin de watervraag als gevolg van economische groei en bevolkingstoename stijgt. Terwijl door klimaatverandering de beschikbaarheid van water juist afneemt. Waterhergebruik kan een oplossing zijn voor de grotere belasting op het grondwater.
De onderzoekers hebben de potentiĆ«le bijdrage van waterhergebruik op het zoetwatersysteem gekwantificeerd en inzichtelijk gemaakt door middel van zogeheten Sankey-stroomdiagrammen. Zo is de kwantiteit bepaald van de hoogst haalbare bijdrage van verschillende soorten waterhergebruik om in de tekorten te voorzien.”

(Citaat: Smit, P. – KWR in het nieuws – Waterhergebruik vermindert druk op grondwater – www.innovationorigins.com/nl (2020)17 april)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?