Publieksmedia

Interview J.A. de Wit, G. van den Eertwegh, E. Kremer - Drainage aan de computer lijkt veelbelovend. Automatisch aanpassen aan- en afvoer maakt boer weerbaarder tegen extreem weer

Artikelen

“Boeren experimenteren samen met waterschappen op verschillende plekken in Nederland met het aanpassen van hun bedrijfsvoering aan de klimaatverandering. In het Overijsselse Stegeren ligt een proef met computergestuurde, regelbare drainage.
De koeien van melkveehouder Evert Kremer staan op een zomerse ochtend tevreden in de wei. De grasmat aan de Oosterdijk in Stegeren ligt er ondanks de afgelopen droogteperiode prima bij. De koeien weten niet dat onder hun hoeven een uiterst innovatief drainagesysteem is aangelegd. Zowel de aanvoer als de afvoer van het drainwater wordt vanaf komend jaar geheel computergestuurd geregeld.”

(Citaat: J. de la Court – Interview J.A. de Wit, G. van den Eertwegh, E. Kremer – Drainage aan de computer lijkt veelbelovend. Automatisch aanpassen aan- en afvoer maakt boer weerbaarder tegen extreem weer – Nieuwe Oogst (2019)33. 17 augustus, p.5 – Website 26 augustus 2019)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?