Vakblad artikel

Water teveel water te weinig - Geld en Kennis om water op te slaan

Artikelen

“De droge zomer van 2018 heeft er ‘ingehakt’ . Opeens realiseerde iedereen zich dat watertekort ook in Nederland een serieus probleem kan zijn. Een droog voorjaar van 2019 doet daar uiteraard nog een schepje bovenop. Allerlei noodscenario’s worden uitgewerkt om de mogelijke tekorten in 2019 de baas te zijn. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat maakte 7 miljoen euro vrij voor maatregelen om in de zandgebieden water op te slaan om daarmee het grondwater tijdig aan te vullen. Van de 7 miljoen gaat 4 miljoen euro naar maatregelen voor het vasthouden van water op de hoge zandgronden in het oosten en zuiden van Nederland. Twee miljoen euro wordt gestoken in oplossingen tegen verzilting en het monitoren van de verdamping,
1 miljoen euro gaat naar onderzoek en kennisontwikkeling. Wat kun je met dat geld doen en hoe ver zijn we eigenlijk al met kennis om water op te slaan en verzilting tegen te gaan?”

(Citaat: van Duinhoven, G. – KWR in het nieuws, Bartholomeus – Water teveel water te weinig – Geld en Kennis om water op te slaan – Landwerk (2019)2 juni 18-21)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?