Publieksmedia

Interview W.E.A. Kardinaal, S. Mous - Gezocht: mensen die het DNA van water kunnen besturen

Artikelen

“In ‘de omgekeerde sollicitatie’ doen we een willekeurige greep in het vacaturebestand van Intermediair. We vragen naar de functie, het bedrijf en de sfeer op de afdeling. Met deze keer: de vacature van microbioloog bij KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein. We spreken hr-adviseur Sonja Mous en teamleider microbiologische waterkwaliteit en gezondheid Edwin Kardinaal.
Wie zoeken jullie precies?
Edwin Kardinaal: ‘We zoeken een microbioloog, en dan met name iemand die verstand heeft van Next Generation Sequencing. Dat is op dit moment een van de actueelste methodes in de moleculaire biologie waarbij je – in dit geval water – op DNA-niveau bestudeert. Je kan aan de hand van een heel klein monster al iets zeggen over de aanwezigheid van bacteriën in het drinkwater. Dit is dus een enorm handige techniek om het drinkwater schoon te houden. Het is een functie voor iemand die al wat meer ervaring heeft, die bijvoorbeeld aan het promoveren is op dit gebied.’”

(Citaat: Interview W.E.A. Kardinaal, S. Mous – Gezocht: mensen die het DNA van water kunnen besturen – www.intermediair.nl (2019)14 januari)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?