Publieksmedia

Interview T.L. ter Laak - Negen dagen, tien vondsten van drugsafval

Artikelen

“Op de plek waar zondagmiddag de voetballers van het eerste elftal van RKSV Oisterwijk hun auto parkeerden voor hun thuiswedstrijd tegen Viola, stonden zondagochtend nog politieauto’s. Een beveiliger trof midden in de nacht op de parkeerplaats een open vrachtwagen aan met in het laadruim drie vaten. Drieduizend liter drugsafval, vermoedt de politie, gebruikt om mdma mee te maken – de werkzame stof in xtc.”
“De gevolgen voor mens, dier en natuur kunnen groot zijn, zegt Thomas ter Laak, die namens wateronderzoeksinstituut KWR onderzoek doet naar drugsafval in rioolwater. „Deze afvalstoffen bevatten vaak sterke zuren die het riool of de natuur in de directe omgeving kunnen aantasten. Andere restproducten, die veel lijken op de drugs zelf, zijn gevaarlijk als je er als mens of dier mee in aanraking komt. Ze kunnen ook in het grondwater terecht komen.””

(Citaat: de Voogt, S. – Interview T.L. ter Laak – Negen dagen, tien vondsten van drugsafval – NRC.nl (2018)14 oktober – Website 11 december 2018)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?