Publieksmedia

Ondanks droogte groen gras met subirrigatie

Artikelen

“Melkveehouder Jeroen Nabben uit America (Noord-Limburg) heeft ondanks de droogte groen gras voor zijn koeien. Hij teelt zijn eigen gras en maakt hierbij succesvol gebruik van subirrigatie met grondwater. Vorig jaar deed hij mee aan een veldproef, waarvan hij de bevindingen nu succesvol inzet voor zijn onderneming. In het voorjaar van 2017 vond er een veldproef met subirrigatie plaats bij het melkveebedrijf Hoeve de Hei van Jeroen Nabben in America. De proef werd uitgevoerd door onderzoeksinstituut KWR en adviesbureau KnowH2O in opdracht van Provincie Limburg, LLTB, Waterschap Limburg en Natuur en
Milieufederatie Limburg. De eerste metingen lieten onder meer zien dat gewassen door subirrigatie beter groeien, meststoffen zich beter in de bodem verspreiden en minder water uit de bodem verdampt. In navolging van dit succes laat ook de vervolgproef met subirrigatie, die op dit moment loopt, positieve resultaten zien”

(Citaat: KWR in het nieuws R.P. Bartholomeus – Ondanks droogte groen gras met subirrigatie – www.Kiempunt Limburg.nl – Website 15 augustus 2018)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?