Publieksmedia

Interview J.A.G. Frijns - Opschalen circulaire waterinnovaties staat centraal in Europees NextGen-project WaterForum-Online

Artikelen

“Wat is er allemaal voor nodig om circulaire waterinnovaties op te schalen? Deze vraag staat centraal in het Europese project NextGen dat in juli van start gaat. Op tien locaties in acht landen, waarvan twee in Nederland, vindt de komende vier jaar onderzoek plaats. Dat moet uiteindelijk tot een routekaart voor de transitie van waterdiensten in de circulaire economie leiden.
De Europese Unie heeft de afgelopen week tien miljoen euro voor het project beschikbaar gesteld vanuit het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020. Dertig partijen uit de EU werken in het project samen, waaronder waterbedrijven, industrie, mkb en kennisinstituten. Senior onderzoeker Jos Frijns van KWR, dat het project co├Ârdineert, benadrukt het belangrijkste doel van het project: de voorwaarden in kaart brengen die nodig zijn om circulaire waterinnovaties op te schalen.”

(Citaat: Interview J.A.G. Frijns – Opschalen circulaire waterinnovaties staat centraal in Europees NextGen-project – WaterForum-Online (2018)24mei)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?