Publieksmedia

Interview I.T. Dijkstra (KWR) en W. Tilmans (Deltares) - KWR en Deltares onderzoeken invloed ondergrond op temperatuur drinkwater

Artikelen

“Onderzoeksinstituten KWR en Deltares gaan onderzoeken hoe ondergrondse warmtebronnen de drinkwatertemperatuur be├»nvloeden. Het doel is te komen tot veilige ontwerprichtlijnen waarin een minimale afstand tussen drinkwaterleidingen en warmtebronnen is vastgelegd.
De ondergrond raakt steeds voller en het is niet duidelijk wat het effect van verschillende warmtebronnen, zoals elektriciteitskabels of warmteleidingen, op de drinkwatertemperatuur is. Door het warmteverlies wordt de ondergrond opgewarmd en zo kan ook het drinkwater opwarmen. Hierdoor is het mogelijk dat in de toekomst de drinkwatertemperatuur boven acceptabele en wettelijke waardes komt. In het onderzoek wordt ook rekening gehouden met hogere temperaturen door een veranderend klimaat.”

(Citaat: Interview I.T. Dijkstra (KWR) en W. Tilmans (Deltares) – KWR en Deltares onderzoeken invloed ondergrond op temperatuur drinkwater – WaterForum-Online (2018)1 mei)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?