Vakblad artikel

KWR in het nieuws S. Brouwer - Beter beeld van Amsterdamse waterkwaliteit door inbreng van inwoners

Artikelen

“Waternet heeft door Het Schone Waterexperiment een nog beter beeld van de waterkwaliteit in Amsterdam, vooral in kleinere wateren. De metingen door burgers waren een goede aanvulling op wat het waterbedrijf zelf al aan informatie had.
Dit blijkt uit het gisteren verschenen rapport over het project, dat van juli tot begin oktober 2017 is gehouden. Waternet wilde met het experiment een beter beeld krijgen van hoe schoon het oppervlaktewater in Amsterdam is en tevens het waterbewustzijn van inwoners vergroten. Het draaide om burgerwetenschap, een vorm van wetenschap waarbij mensen op vrijwillige basis onderzoekstaken uitvoeren. De deelnemers konden met behulp van de Waterbox de kwaliteit van de wateren in hun eigen stad nagaan. De Waterbox bevatte instrumenten voor onder meer het testen van doorzicht, geur, smaak en temperatuur en het vinden van E. coli bacteriĆ«n.”

(Citaat: KWR in het nieuws S. Brouwer – Beter beeld van Amsterdamse waterkwaliteit door inbreng van inwoners – H2O-Online (2018)7 februari)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?