Vakblad artikel

Interview van Leeuwen, C.J. - Aarde kan dorst haast niet lessen. Nog even en er komt geen druppel water meer uit de kraan in Kaapstad

Artikelen

“Nog even en er komt geen druppel water meer uit de kraan in Kaapstad. De Zuid-Afrikaanse metropool kampt met een ernstig watertekort en is daarmee zeker niet de enige plek op aarde. ,,Water is wereldwijd het belangrijkste onderwerp van dit moment.” Hooguit twee minuten douchen. De wc slechts twee keer per dag doorspoelen. Het water is voor de inwoners van Kaapstad op rantsoen door de aanhoudende droogte – de ergste in honderd jaar. Vanaf 1 februari is er voor maximaal 50 liter per persoon per dag beschikbaar. De tuin sproeien of de auto wassen is uit den boze. De gemeente waarschuwt dat iedereen zich hier aan móet houden. Zo niet, dan daalt het peil in de spaarbekkens zo ver dat er geen druppel meer door de leidingen zal stromen.”

(Citaat: van ‘t Hof, G. – Interview van Leeuwen, C.J. – Aarde kan dorst haast niet lessen. Nog even en er komt geen druppel water meer uit de kraan in Kaapstad – AD (2018)26 januari, p.8-9 – www.ad.nl (2018)26 januari – Website 29 januari 2018))

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?