Publieksmedia

KWR in het nieuws S. Brouwer - Evaluatie TKI Watertechnologie geeft impuls aan technische toepassing

Artikelen

“Van 2013 tot en met 2016 investeerde het Topconsortium Kennis en Innovatie (TKI) Watertechnologie in 115 projecten. Het gaat om initiatieven binnen de thema’s ‘resource efficiency’ (49), ‘smart water systems’ (35) en ‘sustainable cities’ (31). KWR Watercycle Research Institute was betrokken bij 21 projecten en publiceerde een evaluatie waaruit blijkt dat voor deze projecten vooral een technische toepassing binnen bereik komt.
In de rapportage, die is opgesteld door Stijn Brouwer, staat dat de kans op een succesvolle toepassing vooral in technisch opzicht groot is. Het vermarkten van nieuwe technologie lijkt lastiger voor met name kleinere projecten. ‘Bij projecten met een budget boven 200.000 euro lijken de kansen zowel technisch als economisch groter. Ongeveer 50% van de projecten heeft concreet zicht op (potentiële) afnemers’, concludeert de rapportage.”

(Citaat: KWR in het nieuws S. Brouwer – Evaluatie TKI Watertechnologie geeft impuls aan technische toepassing – WaterForum-Online (2017)17 oktober – Website 19 oktober 2017)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?