Vakblad artikel

Interview G.J. Medema, B. Gordon, J.P. van der Hoek - WHO ijvert voor grotere bewustwording antibioticaresistentie in watersector

Artikelen

“De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt een actieplan over de bijdrage die de watersector kan leveren aan het tegengaan van antibioticaresistentie. Een belangrijk doel is het vergroten van bewustwording. Vijfendertig binnen- en buitenlandse experts waren op 5 en 6 juli te gast bij KWR Watercycle Research Institute in Nieuwegein om de contouren van het actieplan te bepalen. H2O sprak met drie deelnemers over de resultaten van de expertmeeting: Bruce Gordon (co√∂rdinator Water, Sanitation, Hygiene and Health bij WHO), Gertjan Medema (chief science officer bij KWR en hoogleraar Water en Gezondheid aan de TU Delft) en Jan Peter van der Hoek (hoofd Strategisch Centrum bij Waternet en hoogleraar Drinkwatervoorziening aan de TU Delft).”

(Citaat: Interview G.J. Medema, B. Gordon, J.P. van der Hoek – WHO ijvert voor grotere bewustwording antibioticaresistentie in watersector – H2O-Online (2017)7 juli)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?