Publieksmedia

KWR in het nieuws K. Roest - Schiphol maakt mestkorrels van struviet met afvalwater van vliegtuigen

Artikelen

“Schiphol is deze week gestart met een pilot om mestkorrels van struviet uit afvalwater van vliegtuigen te halen. De eerste mestkorrels werden deze week uitgestrooid bij de landingsbanen op Schiphol-Rijk en Noord-West. De struvietkorrels worden ontwikkeld door een fosfaatverbinding uit afvalwater van vliegtuigen te halen. De korrels dragen bij aan een gezonde groei van planten en gras.
Fosfaatverbinding “We kunnen niet leven zonder fosfaat”, zegt Leon Bakuwel, strategisch adviseur utilities van Schiphol. “Het is belangrijk voor de groei van planten en daarmee voor de voedselvoorziening, maar de voorraad fosfaat is eindig.”
Met deze pilot creëert Schiphol zelf fosfaat en geeft de luchthaven afvalwater uit vliegtuigen een tweede leven. De luchthaven werkt voor deze pilot samen met zuiveringspartner Evides en onderzoeksinstituten KWR en Vewin.”

(Citaat: Middelweerd, H. – KWR in het nieuws K. Roest – Schiphol maakt mestkorrels van struviet met afvalwater van vliegtuigen – www.duurzaambedrijfsleven.nl (2016)8 september – Website 11 januari 2017)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?