Publieksmedia

KWR in het nieuws R. Bartholomeus Nieuwe vijzel laat boeren proceswater Bavaria hergebruiken

Artikelen

“Bavaria heeft een nieuwe vijzel in gebruik genomen, waarmee de brouwer gezuiverd proceswater van de brouwerij terugbrengt naar de directe omgeving. Boeren in de omgeving kunnen zo gebruik maken van het water.
Bavaria houdt in zijn brouwerij in Lieshout een grote hoeveelheid gezuiverd proceswater over na het brouwen van bier. De nieuwe vijzel brengt dit water omhoog, waarna het met de kracht die het hoogteverschil veroorzaakt, kan worden verplaatst naar de directe omgeving.
Een deel van het water wordt ondergronds via een leidingstelsel teruggebracht in de grond van de boeren, ook wel omgekeerde drainage genoemd. Het andere deel wordt overgebracht naar het kanaal, zodat anderen gebruik kunnen maken van het extra water.
Het uiteindelijke doel is het vasthouden van het water in de directe omgeving. De vijzel kan 1 miljard liter water per jaar verwerken.”

(Citaat: KWR in het nieuws R. Bartholomeus – Nieuwe vijzel laat boeren proceswater Bavaria hergebruiken – www.duurzaambedrijfsleven.nl (2016)24 maart, website 28-11-2016)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?