Vakblad artikel

Moll Interview P.de Voogt - De vraag so what is heel relevant

Artikelen

“C2W spreekt Pim de Voogt (62) op het scienceparlc in Amsterdam, waar hij drie dagen per week vertoeft. De overige twee dagen is hij te vinden in Nieuwegein Uij het ICWR Watercycle Research Institute, het gezamenlijke onderzoelcsinstituut van de Nederlandse drinkwaterbedrijven. De Voogt, afgestudeerd als chemicus in de richting milieuchemie en oceanografie, is aan de UvA verbonden als gewoon hoogleraar chemisch-biologische interacties in aquatische ecosystemen. Bij ICWR is hij principal scientist en verantwoordelijk voor de lcwaliteitsborging van al het chemisch getint werk dat daar de poort verlaat.
“Mijn Uaan Uij ICWR geeft mij de kans om studenten en medewerlcers van de UvA de praktijk te laten zien, in ieder geval onze drinkwatervoorziening. Bij ICWR draait het meer om toegepast onderzoek, maar het is zeker geen commerciĆ«le instelling. De helft van het budget komt van de drinkwaterbedrijven, die
tevens aandeelhouders zijn. Het andere deel halen we uit de markt; vanuit STW, TICI Water, de EU of Dijvoorbeeld universiteiten.”

(Citaat: Moll Interview (Voogt, W.P. de) – De vraag so what is heel relevant – Chemisch2Weekblad 16 (2015), p.17-19)

Heeft u een vraag over deze publicatie?