Vakblad artikel

Interview - (P. de Voogt en E. Emke) - Amsterdam is zwaar aan de coke

Artikelen

“AMSTERDAM – Amsterdam en Antwerpen zijn de drugshoofdsteden van Europa. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek naar drugssporen in het rioolwater.
Er gaan in Amsterdam ruwweg 30.000 lijntjes coke per dag (bijna elf miljoen per jaar) doorheen veruit de hoogste consumptie per neus, samen met Antwerpen. Bij een gemiddelde straatwaarde van vijftig euro per gram geeft Amsterdamer jaarlijks circa 27 miljoen euro aan uit. Het cocaïnegebruik is in de twee steden mogelijk zo hoog doordat de drugs via de havens worden binnengesmokkeld. Ook voor cannabis scoort Amsterdam het hoogst en wat xtc betreft steken alle onderzochte Nederlandse steden met kop en schouders boven de andere uit. Het gebruik van coke en xtc is sowieso veel hoger in Westen
Zuid-Europa en lager in Noord- en Oost-Europa. Amfetamine (speed) is in Amsterdam minder populair,maar wordt bijvoorbeeld in Eindhoven wel weer veelvuldig gebruikt”

(Citaat: Versprille, H. – Interview (Voogt, W.P. de, Emke, E.) – Amsterdam is zwaar aan de coke – Het Parool (2012) 26 juli, p. 1,6-7)

Heeft u een vraag over deze publicatie?