Vakblad artikel

Investeringen Topsector Water mager: aanbesteden biedt uitkomst

Artikelen

“Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vindt de innovatieambities van de negen topsectoren mooi, maar is niet van plan zijn budget daarvoor te verhogen, zo liet hij eerder deze week weten. Eind 2011 stelden de verschillende topsectoren innovatiecontracten op, maar in de waterketen liep de discussie vast. Voor watertechnologie lijkt het erop dat er slechts 60 miljoen euro per jaar in het vat zit, waarvan het MKB een derde
inbrengt. De wetenschap pleit voor een inzet van de overheid die recht doet aan de wetenschappelijke reputatie, positie en ambitie van dit onderzoeksterrein. De discussie loopt vooralsnog vast op een bedrag van ongeveer 20 miljoen euro per jaar extra. De 80 miljoen euro per jaar die nodig is om op een zinvol onderzoeksniveau te komen, staat overigens nog niet in verhouding met het bedrag dat je krijgt als je de Europese norm aanhoudt dat we 3 procent van de omzet in de watertechnologie aan R&D zouden moeten besteden. Dan kom je op 135 miljoen. Wij zijn ervan overtuigd dat er op korte termijn een oplossing voor deze impasse komt.”

(Citaat: Corvers, S., Vierssen, W. van – Investeringen Topsector Water mager: aanbesteden biedt uitkomst – WaterForum Online 19 januari 2012)

Download pdf
Heeft u een vraag over deze publicatie?