Vakblad artikel

Interview (A. Hulsmann) - PREPARED project met potentie

Artikelen

“Klimaatverandering is een begrip waar iedereen wel een mening over heeft. Het onderwerp levert een hoop publiciteit op en is de perfecte openingszin geworden voor menig doodgebloed familiefeestje. De ene na de andere organisatie stort zich op dit thema. Zo ook de Europese Commissie die het project PREPARED cofinanciert. Doel is om de drinkwater- en afvalwatersector voor te bereiden op de toekomst.
Het project, dat mede gefinancieerd wordt door de Europese Commissie, gaat over de aanpassing van de drinkwatersector en de afvalwatersector op de eventuele gevolgen van klimaatverandering. In totaal zitten er 35 partners in het Consortium, waarvan twaalf Europese steden, 2 niet Europese steden (Seatle en Melbourne) en 23 onderzoeksinstellingen, universiteiten, en MKB bedrijven (veelal technologie leveranciers) KWR Watercycle Research Instituut (voorheen
KIWA) is de lead partner en is met de gemeente Eindhoven de Nederlandse inbreng in het project. De gemeente is de projectpartner, maar werkt weer nauw samen met Brabant Water en Waterschap De Dommel. De vertegenwoordigers van deze projectpartners gaan vier jaar met elkaar samenwerken. Op woensdag 10 maart werd een persconferentie gegeven in het stadhuis waarin de ambitieuze plannen uit de doeken werden gedaan. Wethouder Wonen & Ruimte Mary Fiers, afdelingshoofd Groen en Water Frank van Swol, KWR projectleider Adriana Hulsmann en Jan Cortvriend van de Europese Commissie leggen uit wat nu precies de bedoeling is van het project.”

(Citaat: Ven, F. van de – Interview (Hulsmann, A.) – PREPARED project met potentie – Riolering 17(2010)april, p.36-37)

Bekijk het artikel
Heeft u een vraag over deze publicatie?